Up 2 Date

Gevonden lichaam in Geleen blijkt van vermiste 9-jarige Gino te zijn

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Gevonden lichaam in Geleen blijkt van vermiste 9-jarige Gino te zijn

Politieagenten hebben vanochtend bij een woning in het Limburgse Geleen een lichaam gevonden. Uit onderzoek is gebleken dat het om de vermiste 9-jarige Gino gaat. Dat heeft de politie bevestigd tijdens een persconferentie in Maastricht.

"Enorme impact op familie"

De politie meldt dat het onderzoek bij het huis nog in volle gang is en dat die hoogstwaarschijnlijk nog tot vannacht zal duren. In verband met het onderzoek naar de vermissing van Gino werd in de nacht van vrijdag op zaterdag een man aangehouden in een andere woning in Geleen. 1Limburg meldt dat het zou gaan om de 22-jarige Donny M. uit Geleen. Hij is een bekende van de politie en justitie en wordt verdacht van ontvoering en betrokkenheid bij de dood van het 9-jarige jongetje.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meegegaan met verdachte

Voor zover bekend is Gino meegegaan met de verdachte, maar verdere details over wat er precies heeft plaatsgevonden, ontbreken nog. De man zit vast in beperking en wordt volgende week voorgeleid aan de rechter-commissaris. Zowel de politie als justitie wil verder niets zeggen over de achtergrond van de man.

Voetballen met drie kinderen en een man

Gino verdween afgelopen woensdagavond uit een speeltuin in Kerkrade. De politie stuurde een Amber Alert uit, waarna er een grote zoekactie werd gestart door de politie, het Veteranen Search Team en burgers uit de omgeving. Volgens de politie zou het 9-jarige jongetje voor de verdwijning hebben gevoetbald met drie andere kinderen en een man. De politie had al gesproken met de drie kinderen.

De politie kan nog niet zeggen of Donny M. de man is waarmee Gino aan het voetballen was of dat het om een ander persoon gaat. Op social media gaan ook namen en foto's rond van iemand die wordt gelinkt aan de vermissing van Gino. De politie meldt dat diegene niet de verdachte is in de zaak en doet een dringende oproep om beelden van die persoon te verwijderen en niet te delen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie