Up 2 Date

Overlevende (9) aanslag Texas: "Hij zei dat het tijd was om te sterven"

foto: YouTube: KENS 5: Your San Antonio News Source
  1. Newschevron right
  2. Overlevende (9) aanslag Texas: "Hij zei dat het tijd was om te sterven"

Een 9-jarige jongen die de aanslag op een basisschool in de Texaanse plaats Uvalde overleefde, heeft anoniem zijn verhaal gedeeld. Bij die aanslag kwamen 19 kinderen en 2 leraren om het leven.

'Lockdown mode'

De jongen vertelde aan reporter Henry Ramos van nieuwszender KENS 5 dat hij en zijn klasgenootjes net voor lunchtijd een film aan het kijken waren, toen ze schoten hoorden. De leraren die op dat moment aanwezig waren besloten toen meteen in 'lockdown mode' te gaan, iets wat op Amerikaanse scholen gebeurt in het geval van een bedreigende situatie.

'Het is tijd om te sterven'

De leraren waarschuwden de kinderen om zich te verstoppen, waarna de 9-jarige overlevende zich verstopte met een vriendje. De dader schoot uiteindelijk door de gesloten deur van het klaslokaal heen. "Hij opende de deur, waarna hij binnenkwam, hurkte en zei: 'Het is tijd om te sterven'", vertelt de jongen. "Toen ik de kogels op de grond zag, wist ik dat dit echt was. Ik had me goed verstopt en ik zei tegen mijn vriend om stil te zijn, omdat hij ons anders zou horen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Klasgenootje gedood

"Roep maar als je hulp nodig hebt", hoorde de jongen een agent na een tijdje roepen. "Iemand in de klas begon toen om hulp te roepen. Die man (de schutter, red.) hoorde het, kwam binnen en schoot haar dood. Vervolgens stormden de agenten het klaslokaal binnen en begon de man op ze te schieten, waarna de agenten op hem begonnen te schieten."

Nadat de dader was uitgeschakeld, deed de 9-jarige het gordijn open waar hij zich achter had verstopt en stak hij zijn hand naar buiten. "Ik kwam eronder vandaan omdat ik wist dat het de politie was. Ik zag hun vesten en hun schild." Over de twee leraren die vermoord werden, vertelt het jongetje nog: "Het waren lieve leraren. Ze gingen voor mijn klasgenoten staan om ze te helpen en te redden."

Ster advertentie
Ster advertentie