Up 2 Date

18-jarige scholier schiet zeker 19 kinderen en 2 volwassenen dood op basisschool

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. 18-jarige scholier schiet zeker 19 kinderen en 2 volwassenen dood op basisschool

Een nachtmerrie in de Texaanse plaats Uvalde: daar opende een 18-jarige schutter vannacht het vuur op een basisschool. Daarbij vielen zeker 21 doden waaronder 19 kinderen die tussen de 7 en 10 jaar oud waren. De dader, Salvador Ramos, is gedood door de politie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Slachtoffers

De 18-jarige schutter zou eerst zijn oma hebben neergeschoten voor hij naar de basisschool ging. Zijn oma ligt momenteel in kritieke toestand.

Veel ouders en familieleden van de leerlingen en docenten die op de basisschool aanwezig waren wachten momenteel nog bij de school op nieuws over hun geliefden.

Alleen gehandeld

De lokale autoriteiten zeggen dat Ramos, die op een middelbare school zat in dezelfde plaats als waar de basisschool staat, alleen heeft gehandeld. Over zijn motief is nog niks bekend. CNN meldt dat hij voor de schietpartij nog een foto van twee semiautomatische wapens op Instagram plaatste. In zijn TikTok-bio schreef hij: "Kinderen, wees bang".

Wapengeweld

De aanslag in Uvalde, een klein dorpje vlakbij de Mexicaanse grens, is de laatste in een reeks dodelijke schietpartijen in Amerika. Biden heeft inmiddels gereageerd en zich uitgesproken over het toenemende wapengeweld in de VS. Op Twitter schrijft hij dat hij "doodziek" wordt van de wapenlobby. "Het idee dat een 18-jarig kind een wapen kan kopen is fout. Ik heb er genoeg van. We moeten iets gaan doen", zei hij in een persconferentie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie