Up 2 Date

Nog altijd veel slachtofferhulp voor getuigen van schietpartij in McDonald's Zwolle

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Nog altijd veel slachtofferhulp voor getuigen van schietpartij in McDonald's Zwolle

Getuigen van de dodelijke schietpartij in een vestiging van McDonald's in Zwolle ontvangen nog altijd veel slachtofferhulp. Dat laat Slachtofferhulp Nederland aan NU.nl weten. In totaal bood de instantie hulp aan 85 mensen.

Twee broers doodgeschoten

Bij het schietincident kwamen op 30 maart twee broers om het leven. De twee zaten in de McDonald's aan de Floresstraat te eten toen rond 18.00 uur de schutter het fastfoodrestaurant binnenkwam. Hij zou volgens getuigen wat hebben besteld en vervolgens plaats hebben genomen naast de twee mannen. Niet lang daarna opende hij het vuur op hen, waarna er grote paniek ontstond. In het McDonald's-filiaal waren op dat moment naast het personeel tientallen gasten aanwezig die naar buiten probeerden te vluchten.

Psychische hulp

Momenteel biedt Slachtofferhulp hulp aan achttien getuigen van de schietpartij. Daaronder vallen ook enkele gezinnen, die als één cliënt worden gezien. Een woordvoerder van de instantie meldt dat een aantal cliënten is doorverwezen naar een psycholoog of maatschappelijk werkers voor aanvullende hulp, omdat ze langdurige klachten hebben als gevolg van het incident.

Klachten duidelijk verminderd

Ondanks dat Slachtofferhulp nog steeds veel hulp biedt aan getuigen kan de organisatie melden dat de klachten van het merendeel van de cliënten duidelijk zijn verminderd. Daarnaast wordt ook in de gaten gehouden of er een terugslag ontstaat bij cliënten. Als de klachten niet voldoende afnemen, worden ze doorverwezen naar psychologische hulpverlening.

Ster advertentie
Ster advertentie