Up 2 Date

Twee mannen doodgeschoten in McDonald's in Zwolle

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Twee mannen doodgeschoten in McDonald's in Zwolle

Bij een McDonald's-restaurants in Zwolle zijn gisteravond rond 18.00 uur twee mannen om het leven gekomen bij een schietpartij, zo meldt de politie. De slachtoffers zijn twee lokale horecabroers.

Horecabroers

De broers waren 57 en 62 jaar oud en kwamen uit Zwolle. Een familielid van hen, en andere bronnen, melden aan De Telegraaf dat het om de broers Ali en Huseyin Torunlar gaat. De twee zaten in het fastfoodrestaurant aan de Floresstraat te eten toen rond 18.00 uur de schutter de McDonald's binnenkwam. Hij zou volgens getuigen wat hebben besteld en vervolgens plaats hebben genomen naast de broers. Niet lang daarna opende hij het vuur op hen, waarna er grote paniek ontstond. In de McDonald's-vestiging waren op dat moment naast het personeel tientallen gasten aanwezig die naar buiten probeerden te vluchten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tragedie

Kort nadat het nieuws van de schietpartij bekend werd, kwamen familieleden massaal op de plaats delict af. Een van hen vertelt aan De Telegraaf dat Huseyin eigenaar was van twee grillrooms in het centrum van Zwolle. "Het is een tragedie. Ze zaten hier gewoon te eten. Ik kreeg om 19.00 uur een appje met het nieuws. Ik hoorde dat de familie hiernaartoe kwam, dus ik besloot ook te gaan. Maar inmiddels lijkt iedereen weer weg te zijn."

Toedracht onduidelijk

Het is nog onduidelijk wat de toedracht is van de schietpartij. Na de gebeurtenis hield de politie een klopjacht op de dader. Agenten liepen met kogelvrije vesten rond in de omgeving van de McDonald's en er vloog een politiehelikopter boven de stad. De dader is nog altijd op de vlucht. De politie roept getuigen op om zich te melden en heeft slachtofferhulp ingeschakeld.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie