Up 2 Date

Britse seriemoordenaar bekent dubbele moord waar andere man levenslang voor kreeg

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Britse seriemoordenaar bekent dubbele moord waar andere man levenslang voor kreeg

De Britse seriemoordenaar Levi Bellfield heeft de moord op een moeder en dochter in 1996 bekend waarvoor een andere man een levenslange gevangenisstraf uitzit. Dat meldt The Sun op basis van een brief van Bellfield aan de advocaat van de man die onterecht werd veroordeeld.

Geblinddoekt

De 53-jarige seriemoordenaar viel Lin Russell (45) en haar dochters Megan (6) en Josie (9) in juli 1996 aan toen ze in hun woonplaats Kent aan het wandelen waren. Ze werden geblinddoekt en met een klauwhamer geslagen. Aanvankelijk werd gedacht dat de moeder en haar twee kinderen het niet hadden overleefd, maar Josie bleek nog in leven te zijn. Door de aanval liep ze ernstig hersenletsel op, waardoor ze opnieuw moest leren praten. Bellfield schrijft in de brief aan de advocaat niet alleen dat hij verantwoordelijk is voor de moord op Russell en haar dochter, maar ook voor een reeks andere moorden.

Bellfield vrijgesproken

Bellfield was in 1996 ook al een verdachte in de spraakmakende moordzaak, maar ging uiteindelijk toch vrijuit. Een aantal maanden later kwam de drugsverslaafde Michael Stone in beeld bij de politie. Hoewel Stone altijd heeft ontkend dat hij de moorden heeft gepleegd, werd hij in 1998 alsnog tot levenslang veroordeeld. Bij een herziening in 2001 bleef het vonnis in stand en het verzoek van Stone tot een nieuwe herziening werd in 2010 afgewezen.

Excuses aan Stone

Bellfield biedt in de brief zijn excuses aan de inmiddels 61-jarige Stone aan. "Ik wil mijn excuses aanbieden aan Stone en de familie Russell voor mijn afschuwelijke daden. Ik had in mijn gewelddadige periode een stoornis in mijn hoofd", schrijft hij. Stones advocaat verwacht dat Bellfield onder ede een verklaring zal afleggen en pleit voor de vrijlating van zijn cliënt.

Levenslange celstraf

Bellfield zit sinds 2008 een levenslange celstraf uit voor het doden van de 13-jarige Milly Dowler in 1996. Ook is hij veroordeeld voor de moord op de 19-jarige Marsha McDonnel in 2003 en de moord op de 22-jarige Franse studente Amélie Delagrange.

Ster advertentie
Ster advertentie