Up 2 Date

Miljonair die op tv per ongeluk mond voorbij sprak over moord veroordeeld tot levenslang

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Miljonair die op tv per ongeluk mond voorbij sprak over moord veroordeeld tot levenslang

De 78-jarige Amerikaanse Robert Durst is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor de moord op zijn goede vriendin Susan Berman in 2000. De steenrijke miljonair praatte in 2015 tijdens een televisieopname per ongeluk zijn mond voorbij over de moord die hij pleegde.

Microfoon

Durst praatte zijn mond voorbij tijdens de opnames van de HBO-documentaire The Jinx, the Life and Deaths of Robert Durst. Hij was tussen de opnames door naar de wc gegaan, maar vergeten zijn microfoon af te doen. In het toilet zei hij toen zachtjes tegen zichzelf: "Wat heb ik in hemelsnaam gedaan? Ze allemaal vermoord, natuurlijk."

Volgens de aanklagers gold de opmerking van Durst in het toilet als een bekentenis. Ze hebben dan ook veel gehad aan dit bewijsmateriaal voor de vervolging van Durst.

Documentaire

De documentaire, die met volledige medewerking van Durst werd gemaakt, ging over het zeven jaar durende onderzoek over drie onopgeloste moorden. Eerder werd ook al de film All Good Things over de miljonair gemaakt. Die ging vooral over zijn excentrieke leven als miljonair.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Uit de weg ruimen

Durst zou zijn vriendin Susan Berman in 2000 door het hoofd hebben geschoten, om haar uit de weg te ruimen. Zij zou hem namelijk hebben geholpen de moord op zijn eerste vrouw Kathleen McCormack te verdoezelen. Durst wilde voorkomen dat ze dat zou doorvertellen.

Moorden

Volgens de aanklagers heeft Durst ook nog een derde moord gepleegd in de tijd dat hij ondergedoken zat in Texas in 2001. De miljonair zou toen zijn buurman om het leven hebben gebracht toen die hem herkende. Durst werd uiteindelijk vrijgesproken in die zaak, omdat hij stelde dat het om zelfverdediging ging.

Veroordeeld

Vorige maand werd Durst door een jury wel schuldig bevonden aan de moord op Susan Berman. Hij werd veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf, zonder kans op vervroegde vrijlating. Zijn advocaten gaan in hoger beroep.

Ster advertentie
Ster advertentie