OMG

Man doodt echtgenote met slangenbeet, krijgt twee keer levenslang

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Man doodt echtgenote met slangenbeet, krijgt twee keer levenslang

Een Indiase man die vorig jaar in mei zijn vrouw doodde door middel van een dodelijke slangenbeet van een cobra krijgt twee keer levenslang. Ruim een jaar na het misdrijf werd Sooraj Kumar, zoals de man heet, veroordeeld voor zijn daden.

Eerder gebeten

Kumar werd vorig jaar al gearresteerd nadat zijn 25-jarige vrouw Uthra overleed als gevolg van de slangenbeet. Haar dood moest lijken op een ongeluk, maar haar familie werd achterdochtig toen Kumar hen onder druk begon te zetten om de bruidsschat terug te betalen, zo meldt BBC News. Daarnaast vonden ze het vreemd dat Uthra twee maanden voor haar dood ook al werd gebeten door een slang. Terwijl ze nog aan het herstellen was van haar eerste verwonding werd ze voor een tweede keer gebeten met een fatale afloop tot gevolg.

Twee keer levenslang

Kumar bekende dat hij achter beide daden zat. Hij liet de slangen een week lang verhongeren om de kans te verhogen dat zijn vrouw aan een beet zou overlijden. Vervolgens liet hij de slangen los op haar, terwijl ze in bed lag te slapen. Daarvoor is hij nu veroordeeld tot twee keer levenslang. Ook zijn ouders en zus zijn aangehouden voor het vernietigen van bewijsstukken en hun betrokkenheid bij de moord.

Ster advertentie
Ster advertentie