OMG

17-jarig Indiaas meisje doodgeslagen door familie voor het dragen van spijkerbroek

  1. Newschevron right
  2. 17-jarig Indiaas meisje doodgeslagen door familie voor het dragen van spijkerbroek

Een 17-jarig meisje uit het dorpje Savreji Kharg in het noorden van India is vorige week op tragische wijze om het leven gekomen. Het meisje is door verschillende familieleden met stokken doodgeslagen, omdat ze een spijkerbroek droeg. Dat meldt BBC.

Hevige ruzie

Het meisje, genaamd Neha Paswan, voerde haar dagelijkse religieuze rituelen uit en wilde in de avond simpelweg een broek aantrekken, vertelt haar moeder. Haar grootouders waren erop tegen dat ze het kledingstuk zou dragen, maar Neha zei dat "spijkerbroeken gemaakt zijn om gedragen te worden en dat ze dat dan ook ging doen". De ruzie die vervolgens ontstond tussen Neha en haar familieleden liep uiteindelijk compleet uit de hand waarna ze door verschillende van hen bewusteloos werd geslagen. Neha's moeder vertelde dat haar schoonouders het meisje kwamen ophalen om haar over te brengen naar het ziekenhuis, maar daar bleek niets van waar te zijn. De politie vond het meisje namelijk een dag later zonder hartslag hangend aan een brug.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vier verdachten gearresteerd

De Indiase politie heeft inmiddels vier verdachten gearresteerd en ondervraagd en zoekt nog naar zes andere betrokkenen. De vader van Neha is kapot van het verlies van zijn dochter en zegt dat hij altijd hard heeft gewerkt om ervoor te zorgen dat zijn kinderen naar school kunnen gaan. Haar moeder vertelt aan BBC dat Neha altijd al politieagent had willen worden, "maar dat die droom helaas niet meer zal uitkomen".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie