OMG

Nederlandse vakantieganger overlijdt nadat hij stikt in stukje vlees

foto: Shutterstockfoto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Nederlandse vakantieganger overlijdt nadat hij stikt in stukje vlees

Een vakantie in Frankrijk is voor een Nederlands echtpaar geëindigd in een nachtmerrie. Een 75-jarige man overleed vrijdagavond nadat hij zich in een Italiaans restaurant verslikte in een stukje vlees.

EHBO-cursus

"We hebben alles gedaan wat in ons vermogen lag maar konden zijn leven niet redden", vertelt de aangeslagen restaurantdirecteur Arnoud Gourdon tegen het Brabants Dagblad. "We hebben werkelijk alles in de praktijk gebracht wat we enkele maanden geleden leerden tijdens een EHBO-cursus maar het mocht niet baten."

Buikstoten

De restaurantdirecteur vertelt dat hij rond 20:30 uur opeens een man zag opstaan die zich overduidelijk had verslikt. "Een collega rende meteen naar hem toe en nam hem in de speciale greep die we tijdens de EHBO-cursus hebben geleerd. Hoe vaak hij de voorgeschreven buikstoten ook uitvoerde, het hielp niet. Na een paar minuten verloor de Nederlander het bewustzijn." Zowel de restaurantmedewerkers als he ambulancepersoneel hebben nog geprobeerd de man te reanimeren.

Condoleren

"Het zal nog wel even duren voordat we dit gerecht weer kunnen serveren zonder aan de Nederlander te moeten denken. Het ergste vind ik dat we zijn leven niet hebben kunnen redden. We hebben helaas geen gegevens van de weduwe maar ik wil haar bij dezen condoleren met het verlies van haar man en heel veel sterkte wensen namens ons allemaal."

Ster advertentie
Ster advertentie