OMG

33-jarige vrouw bevalt van zoontje, maar overlijdt aan corona

foto: Privéfoto
  1. Newschevron right
  2. 33-jarige vrouw bevalt van zoontje, maar overlijdt aan corona

De 33-jarige Erika Beccara uit de Verenigde Staten was acht maanden zwanger toen ze besmet raakte met het coronavirus. Ze wist wonder boven wonder een gezonde baby op aarde te zetten, maar ze heeft haar kind nooit vast kunnen houden. Twee weken na de geboorte van haar zoontje Diego overleed ze namelijk aan de gevolgen van corona.

Geen zorgen

Volgens Erika's broer Michael maakte ze zich geen zorgen over haar zwangerschap tijdens de coronacrisis. "Ze ging bijna nooit uit huis en droeg altijd een masker. Ze hield zich echt goed aan de regels, maar uiteindelijk werd ze toch getroffen door het virus", vertelt hij aan CNN. "Er zijn veel mensen die het virus niet serieus nemen tot het hen of een van hun familieleden overkomt. Erika zou gewild hebben dat ik haar verhaal deel om anderen te waarschuwen voor het virus.”

Bevalling

Kort nadat de hoogzwangere Erika besmet raakte met het virus begon ze ademhalingsproblemen te krijgen. Vervolgens werd ze naar het ziekenhuis gebracht en werden haar weeën opgewekt. Op 15 november beviel ze in doodzieke toestand van haar zoontje Diego, die in tegenstelling tot zijn moeder kerngezond was.

Zoon niet vastgehouden

Na de bevalling verslechterde Erika's gezondheid dusdanig dat ze in coma gebracht moest worden. Ze bleef voor drie weken in coma totdat ze op 3 december bezweek aan de gevolgen van het virus. Uiteindelijk heeft ze haar zoontje nooit vast kunnen houden, laat haar broer Michael weten

Volgens haar moeder had Erika geen onderliggende gezondheidsproblemen. "Ik ben nog steeds in shock. Erika was gewoon gezond", vertelt ze aan The New York Times. "Ik heb er echt geen woorden voor."

Familie

Naast haar pasgeboren zoontje laat de 33-jarige Amerikaan ook haar 1-jarige dochter achter. Om de familie te steunen is er een GoFundMe-actie opgezet. De opbrengsten hiervan worden gebruikt voor de begrafenis van Erika en voor het opvoeden van de kinderen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie