OMG

Bedrijven laten overledenen als hologram speechen op eigen uitvaart

foto: YouTube: HEREweHOLO v2w
  1. Newschevron right
  2. Bedrijven laten overledenen als hologram speechen op eigen uitvaart

Kim Kardashian kreeg onlangs een hologram van haar overleden vader cadeau, maar ook in Nederland zijn er bedrijven die overledenen in een hologram laten voortleven.

Speech op je eigen uitvaart

Verschillende bedrijven bieden diensten aan als 'speech op je eigen uitvaart', waarmee je dus naast je eigen kist je vrienden en familie nog een keer kan toespreken als hologram. Desmond Frencken van HEREweHOLo licht het concept toe: "Mensen die weten dat ze komen te overlijden kunnen zichzelf opnemen als hologram. Op het moment dat de uitvaart is, kunnen ze zichzelf naast de grafkist neerzetten en hun verhaal doen voor de nabestaanden. Over wat ze hebben meegemaakt, nog nooit aan iemand hebben verteld of dat ze iemand de waarheid willen vertellen."

Quote

De variant van Kim Kardashian is een tijdje geleden opgenomen en daarbij heb je een donkere ruimte nodig. Inmiddels kunnen wij hologrammen ook in een verlichte ruimte, bijvoorbeeld een uitvaartcentrum, laten zien.

Desmond Frencken - HEREweHOLO

Steeds vaker videoboodschappen

Uitvaartverzorger DELA heeft eerder overwogen om hologrammen in Nederland aan te bieden, maar besloot er van af te zien omdat zij concludeerden dat Nederland er nog net niet klaar voor was. "Maar we zien wel dat sinds de coronacrisis er vaker boodschappen van overledenen in de dienst voorbijkomen," zegt woordvoerder Martijn van de Koolwijk. "Meer dan de helft wordt inmiddels gestreamd en daarin kan makkelijker een boodschap worden opgenomen. Een video is voor het overlijden makkelijk op te nemen, bijvoorbeeld met je telefoon."

Ster advertentie
Ster advertentie