OMG

Arts koopt 'magische Aladdin lamp', maar wordt opgelicht voor 35.000 euro

foto: Shutterstockfoto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Arts koopt 'magische Aladdin lamp', maar wordt opgelicht voor 35.000 euro

In India vond er wel een heel bijzonder incident plaats. En arts was ervan overtuigd dat hij een 'magische Aladdin lamp' had gekocht. Al snel bleek dat hij was opgelicht voor 35.000 euro.

In het bekende sprookje Aladdin vindt een straatjongen genaamd Aladdin een magische lamp waar een geest uitkomt als je erover wrijft. Van de geest mag Aladdin drie wensen doen die hij voor hem laat uitkomen. Oplichters beweerden precies zo’n lamp te verkopen voor 200.000 dollar. Dat vond de arts een te groot bedrag, dus ze sloten een verkoopdeal voor 41.600 dollar. Dat is omgerekend zo’n 35.000 euro.

Verkleed als Aladdin

Om de arts te overtuigen dat het écht de lamp uit het sprookje was, deden ze alsof ze de geest uit de lamp konden toveren. Bij de politie gaf de arts dan ook aan: "Tijdens een bezoek verscheen Aladdin daadwerkelijk voor mij.'' De man realiseerde zich pas later dat een van de oplichters zich had verkleed als Aladdin.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Twee mannen gearresteerd

De lokale politie vertelde tegen het Indiase nieuwsmedium NDTV dat de mannen ervan worden verdacht andere families op vergelijkbare manier te bedriegen. "Twee mannen zijn gearresteerd. Een vrouw is nog op de vlucht." De 'Aladdin lamp' is momenteel in beslag genomen.

Ster advertentie
Ster advertentie