FunX

Maxime (23) zamelt geld in voor haar oma die voor € 9500 is opgelicht

foto: Instagram: Maxime Rietbergen
  1. Newschevron right
  2. Maxime (23) zamelt geld in voor haar oma die voor € 9500 is opgelicht

Stel je voor dat de spaarrekening van je oma helemaal leeggeplunderd wordt door oplichters. Dit overkwam Maxime Rietbergen. Dieven stalen maar liefst 9500 euro van haar oma en daarom is ze een inzamelingsactie gestart. Maxime vertelt in Start met Fernando meer over wat er allemaal is gebeurd.

Maxime start een inzamelingsactie voor haar opgelichte oma

Opgelicht

Maxime's oma, Lies, werd 's avonds gebeld door een zogenaamde politieagent die gekke transacties op haar rekening had geconstateerd. "Om oma te helpen zouden ze haar doorverbinden met haar bank. Toen kreeg ze een neppe bankmedewerker aan de lijn, die vertelde dat ze haar gegevens nodig hadden om het geld veilig te stellen. Ook zou er een bankmedewerker langskomen om haar pas op te halen, zodat ze een nieuwe zou krijgen. Daarna zijn ze gewoon losgegaan met pinnen."

Onrecht

Maxime kon niet geloven dat de hele spaarrekening van haar oma was leeggeplunderd. "Het voelt echt alsof je hart is gebroken. Ik hou sowieso niet van onrecht maar als het bij je eigen oma gebeurt, echt bizar wat zoiets met je doet."

inzamelingsactie

Maxime ging echter niet bij de pakken neerzitten en startte samen met de familie een crowdfundingsactie voor haar oma. "We konden oma natuurlijk niet zien omdat ze corona had, maar we wilden haar toch wel graag helpen. Toen kwamen we op het idee om geld in te zamelen." Inmiddels heeft de inzamelingsactie bijna 9000 euro opgeleverd voor Maxime's oma.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Niet de eerste keer

De oma van Maxime is zeker niet de eerste persoon die opgelicht is via de telefoon. Oplichters zoeken steeds weer nieuwe manieren om aan geld te komen en het lijkt ook steeds vaker te lukken. Een paar weken geleden kreeg Youssef zelfs tijdens Turn Up! een oplicht-appje. Of wie kent deze mannen nog die 100.000 euro binnen haalden door neppe tikkies te versturen?

Ster advertentie
Ster advertentie