OMG

Amerikaans model belandt in ziekenhuis na gevaarlijke TikTok-challenge

foto: TikTok Briatney Portillofoto: TikTok Briatney Portillo
  1. Newschevron right
  2. Amerikaans model belandt in ziekenhuis na gevaarlijke TikTok-challenge

Op TikTok gaan er regelmatig challenges viral die gevaarlijk zijn. De 20-jarige Briatney Portillo heeft dat aan den levende lijve mogen ondervinden nadat ze deed aan 'dry scooping'. Het OnlyFans-model uit Florida belandde met hartproblemen in het ziekenhuis.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dry scooping

Dry scooping is een trend op TikTok waarbij mensen hun pre-workout supplementen droog innemen in plaats van het te verdunnen met water. Dit zou een extra boost moeten geven tijdens het sporten.

Pijn op borst en misselijk

In een TikTok-video waarschuwt Briatney voor deze challenge. Nadat ze zelf de droge dosis had ingenomen werd ze misselijk, vermoeid en kreeg ze pijn op haar borst. "Ik begon met gewichtheffen en mijn borst voelde zwaar en pijnlijk. Ik negeerde het omdat ik dacht dat het lag aan een paniekaanval. Ik ben doorgegaan met trainen en toen ik thuis aankwam voelde ik mezelf misselijk, ik had hoofdpijn en kon niet meer eten", vertelt ze in de video.

Hartaanval

Toen Briatney aan het werk was, wist ze dat er iets niet klopte. "Ik kreeg weer pijn op mijn borst en het trok door naar mijn rug. De linkerkant begon pijn te doen en te verslappen. Op dat moment besefte ik dat ik een hartaanval had en geen paniekaanval."

Stikken

Cardioloog Nicole Harkin vertelt aan Buzzfeed dat dry scooping enorm gevaarlijk is. "Naast eiwitten bevat zo'n pre-workout meestal ook een enorme hoeveelheid aan zoetstoffen en cafeïne", legt ze uit. "Zo'n grote hoeveelheid in één keer innemen kan schadelijk zijn voor het lichaam. Je hartslag en bloeddruk worden acuut verhoogd. Een ander gevaar van dry scooping is dat je kan stikken in de poeder."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie