Up 2 Date

Amerikaan schuldig bevonden aan per ongeluk op tv bekende moord

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Amerikaan schuldig bevonden aan per ongeluk op tv bekende moord

Robert Durst, een 78-jarige Amerikaanse miljonair, is door een jury in Californië schuldig bevonden aan de moord op een vriendin van hem in 2000. Onthullingen in een HBO-documentaire wierpen nieuw licht op de zaak.

Susan Berman

Volgens de aanklagers heeft Durst, afkomstig uit een steenrijke familie van New York, nog twee andere moorden op zijn geweten. De jury vond het bewijs overtuigend genoeg om hem te veroordelen voor de moord op zijn goede vriendin Susan Berman in 2000, die hij door het hoofd zou hebben geschoten om te voorkomen dat zij een getuigenis zou afleggen over de verdwijning van zijn eerste vrouw, Kathleen McCormack.

In die zaak is hij nog altijd verdachte, maar werd er nooit voor vervolgd. Volgens de aanklagers zou hij ook nog een derde moord hebben gepleegd, toen hij in 2001 onderdook in Texas. Hij zou zijn buurman hebben vermoord en in stukken gehakt omdat hij door de buurman werd herkend.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Documentaire

Durst werd in 2015 opgepakt, slechts uren nadat de laatste aflevering van de HBO-documentaire The Jinx: The Life And Deaths Of Robert Durst werd uitgezonden. Tijdens de opnames van de documentaire sprak hij over de moorden toen hij dacht dat de microfoons uitstonden. "Ik heb ze allemaal vermoord, natuurlijk", zou hij over de moorden gezegd hebben. Deze geluidsopnames werden uiteindelijk aangevoerd als bewijsmateriaal.

De aanklagers onderstreepten vrijdag in de rechtbank het belang van de documentaire voor de vervolging van Durst. "Als zij die interviews niet hadden afgenomen, zouden we niet zijn waar we zijn", aldus hoofdaanklager John Lewin over de filmmakers.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie