Up 2 Date

Man (83) vrijgesproken van moord op zijn vrouw na 45 jaar in gevangenis

foto: Twitter: KabuubiMedia
  1. Newschevron right
  2. Man (83) vrijgesproken van moord op zijn vrouw na 45 jaar in gevangenis

Isaiah Andrews (83) is vrijgesproken van de moord op zijn vrouw na 45 jaar in de gevangenis. De Amerikaan hield al die tijd vol onschuldig te zijn.

45 jaar vastgezeten

Andrews werd veroordeeld voor de moord op zijn vrouw, Regina, in 1974. Regina werd naar verluidt gevonden in Forest Park, Cleveland, nadat ze 11 keer was neergestoken in het Colonia House Hotel. Uiteindelijk zat hij 45 jaar in de gevangenis. Al die tijd hield hij zijn onschuld vol, ook toen hij een deal aangeboden kreeg van de aanklagers voor een kortere gevangenisstraf.

Andere verdachte

In 2020 kreeg Andrews een nieuw proces en werd hij op borgtocht vrijgelaten nadat een rechter oordeelde dat de aanklagers in het oorspronkelijke proces iets hadden nagelaten. Zij hadden de jury namelijk moeten informeren dat de politie in 1975 een andere verdachte van de moord had ondervraagd.

De andere verdachte had naar verluidt een alibi voor de tijd waarop Regina overleed, maar de ondervraging werd nooit herzien. De tijd van overlijden was namelijk niet correct. "Ze hebben de moordenaar laten gaan omdat ze het tijdstip van overlijden verknoeiden", zegt Marcus Sidoti, advocaat van de verdediging. De verdachte overleed in 2011, meldt Cleveland.com.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Nooit veroordeeld mogen worden'

Andrews werd vertegenwoordigd door het Ohio Innocence Project, dat zei: "Met bijna 46 jaar is de tijd die Isaiah heeft gezeten de op één na langst bekende onterechte opsluiting in de geschiedenis van de VS". Advocaat Brian Howe zei tegen CBS News: "Dit was het juiste resultaat vandaag, maar ik weet niet of hij ooit echt gerechtigheid zal krijgen. Hij had in de eerste plaats nooit veroordeeld mogen worden en hij had zeker nooit opnieuw berecht mogen worden."

Andrews, die nu kanker heeft en gebruik maakt van een rolstoel, voelt zich opgelucht dat hij eindelijk is vrijgesproken van het misdrijf na 45 jaar zijn onschuld te hebben volgehouden. "Ik ben een vrij man geworden", zei hij.

Ster advertentie
Ster advertentie