Up 2 Date

Man na bijna 20 jaar vrijgelaten door bekentenis tweelingbroer

foto: YouTube: QUAN VLOG
  1. Newschevron right
  2. Man na bijna 20 jaar vrijgelaten door bekentenis tweelingbroer

Een Amerikaanse man die 20 jaar in de gevangenis heeft gezeten, is inmiddels vrijgelaten nadat zijn bijna identieke tweelingbroer de misdaad heeft bekend. Dat meldt The Independent.

Bekentenis

Kevin Dugar werd, na bijna twee decennia in de gevangenis te hebben doorgebracht, op 26 januari eindelijk vrijgelaten uit een gevangenis in Chicago. De 44-jarige man was veroordeeld in verband met het doodschieten van rivaliserende bendeleden in 2003. Zijn tweelingbroer, Karl Smith, bekende in 2016 verantwoordelijk te zijn voor de moord.

Voorafgaand aan de bekentenis in de rechtbank schreef Smith brieven aan zijn broer. "Ik ben degene die die twee Black Stones die avond op Sheridan heeft neergeschoten en gedood. De reden dat ik toen niks heb gezegd, was omdat ik daar op dat moment de kracht niet voor had en die ook niet kon vinden", schreef hij onder andere om "schoon schip te maken".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Ongeloofwaardig'

In 2018 werd de bekentenis van Smith door een rechter echter als ongeloofwaardig beoordeeld. Smith zat op het moment van de bekentenis namelijk al een gevangenisstraf uit van 99 jaar voor een inbraak waarbij een zesjarig jongetje om het leven kwam. Volgens de rechter zou Smith daarom "niets te verliezen" hebben. Later werd deze beslissing echter teruggedraaid, waardoor Dugar alsnog werd vrijgelaten. Zijn advocaat vertelde aan The New York Post hoe "dolgelukkig" zijn cliënt is om vrij te zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie