Up 2 Date

Aangifte tegen 'The Voice'-regisseur gedaan wegens aanranding

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Aangifte tegen 'The Voice'-regisseur gedaan wegens aanranding

Een oud-deelnemer van The Voice of Holland heeft aangifte gedaan tegen een regisseur van het programma vanwege aanranding. Advocaat Sébas Diekstra heeft de aangifte aan NU.nl bevestigd na berichtgeving hierover in het AD.

Klachten

In de uitzending van #BOOS werd al duidelijk dat de afgelopen maanden zo'n vijftien mensen zich hadden gemeld met klachten over de omstreden regisseur. Deze klachten gingen eveneens over ongewenste handtastelijkheden. Ook zou hij ongepaste opmerkingen maken van seksuele aard. De aangifte die nu tegen de regisseur is gedaan wegens aanranding komt echter niet van een van de vrouwen uit de #BOOS- uitzending, bevestigt Diekstra.

Ontkent

In de uitzending van #BOOS reageerde de regisseur al via zijn advocaat. Hij vermeldde schriftelijk zich niet te herkennen in de beschuldigingen en deze "ten stelligste" te ontkennen. In een interview met het AD zei de omstreden regisseur dat hij "amicaal" is maar dat dit nooit een probleem is geweest. Ook zei hij dat hij "nooit iets verkeerds" heeft gedaan.

Hulp bij seksueel grensoverschrijdend gedrag

Heb je zelf te maken (gehad) met seksueel grensoverschrijdend gedrag? Neem dan contact op met Centrum Seksueel Geweld. Dit kan gratis, vrijblijvend en anoniem. Zij bieden professionele hulp en kunnen je helpen bij het zetten van eventuele vervolgstappen. Zij zijn 24/7 te bereiken via 0800-0188 of via de chat op www.centrumseksueelgeweld.nl (van maandag t/m vrijdag van 16.00 – 06.00 uur en zaterdag en zondag van 20.00 tot 06.00 uur).

Ook kun je contact opnemen met Slachtofferhulp, MIND Korrelatie of Fier.

Ster advertentie
Ster advertentie