Up 2 Date

Ex-docent van school in Zevenaar krijgt 24 maanden cel voor ontucht met vijf leerlingen

foto: YouTube: Liemers College
  1. Newschevron right
  2. Ex-docent van school in Zevenaar krijgt 24 maanden cel voor ontucht met vijf leerlingen

Een ex-docent van het Liemers College in het Gelderse Zevenaar is veroordeeld tot 24 maanden cel, waarvan 10 maanden voorwaardelijk voor het plegen van ontucht met vijf minderjarige leerlingen. Dat meldt het AD. Ook mag hij vijf jaar niet werken als leerkracht.

Ontucht gemeld door leerlingen

Het ontucht kwam aan het licht nadat een slachtoffer in februari 2020 naar de directie van de school stapte om erover te praten. Niet lang daarna hadden twee andere slachtoffers zich gemeld. De docent uit Amersfoort, Michel D. noemde tegenover de politie nog meer namen van kinderen waar hij ontucht mee heeft gepleegd. Twee scholieren van een school in Leerdam deden kort daarna ook aangifte tegen D.

Eis van 28 maanden cel

Volgens De Gelderlander eiste justitie een gevangenisstraf van 28 maanden tegen de oud-docent, waarvan acht maanden voorwaardelijk. De uiteindelijk straf valt dus lager uit. Bovenop de gevangenisstraf moet de verdachte twee slachtoffers een schadevergoeding van 1500 euro betalen.

Bewijs voor ontucht

Volgens de rechtbank is er bij vier van de vijf leerlingen bewijs voor seksueel misbruik. Zo zegt de rechtbank dat de slachtoffers psychisch en emotioneel beschadigd zijn geraakt door de verdachte en dat hij hun vertrouwen heeft geschaad.

Ster advertentie
Ster advertentie