Naar homepage
Up 2 Date

Ex-hoofdofficier krijgt vijf maanden cel voor ontucht met 16-jarige jongen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Ex-hoofdofficier krijgt vijf maanden cel voor ontucht met 16-jarige jongen

Een ex-hoofdofficier van justitie moet vijf maanden de gevangenis in voor het plegen van ontucht met een 16-jarige jongen. Eerder eiste het Openbaar Ministerie (OM) 11 maanden cel tegen hem.

Meerdere malen seks gehad

De voormalig hoofdofficier, Vincent L., heeft in 2016 meerdere malen seks gehad met een jongen die toen nog 16 jaar oud was. Dit deed hij in ruil voor bier, chips, sigaretten en geld. De jongen bood zichzelf aan via een advertentie op een datingsite, waarbij hij zich als een 18-jarige voordeed. L. werkte destijds bij het functioneel parket in het arrondissement Amsterdam en werd in april 2017 ontslagen. Hij was echter niet als enige betrokken bij de tuchtzaak. Zo zijn eerder al tien andere mannen opgepakt en veroordeeld voor hun betrokkenheid.

Aanzien van het OM beschadigd

De rechtbank veroordeelt het handelen van de officier en stelt dat hij "uitsluitend oog heeft gehad voor zijn eigen belang en de bevrediging van zijn eigen seksuele behoeften en geen rekening hield met de gevolgen voor het slachtoffer." Ook zegt de rechtbank dat zijn gedrag het aanzien van het OM heeft beschadigd.

Ster advertentie
Ster advertentie