Up 2 Date

Paar honderd mensen demonstreren tegen pedofilie in Utrecht

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Paar honderd mensen demonstreren tegen pedofilie in Utrecht

Een paar honderd demonstranten verzamelden zich zondagmiddag op het Jaarbeursplein in Utrecht om tegen pedofilie te demonstreren. Niet iedereen droeg een mondkapje, maar de organisatie vroeg wel herhaaldelijk om voldoende afstand te houden.

De aanleiding voor de demonstratie is de heroprichting van de Partij voor Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit (PNVD), ook wel bekend als de pedopartij. De organisatie Save All Kids wilde graag een vreedzaam protest, omdat ze 'tegen de acceptatie en normalisering van pedofilie' zijn.

Legalisering seks minderjarigen

De PNVD werd deze zomer heropgericht. Veel mensen, waaronder organisatie Save All Kids, zien deze partij graag weer verdwijnen. De leden van de PNVD pleiten namelijk onder andere voor legalisering van seks met minderjarigen en ze willen dat kinderpornografie niet langer strafbaar is.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Spandoeken

Verschillende actievoerders hadden spandoeken bij waar teksten opstonden als: 'Samen tegen pedofilie. Als pedofilie valt onder seksualiteit, dan valt het begraven van pedo’s onder tuinieren. Kom niet aan de kinderen want we komen achter je aan' of 'Geen pedocratie #saveourchilderen'.

foto: ANP, EPA en AFP

Mensen met spanddoeken tijdens demonstratie tegen pedofilie Utrecht

Toezicht

De politie en gemeente zagen erop toe of de betogers zich aan de coronamaatregelen hielden. Save All Kids heeft een eigen ordedienst die in de gaten hield of mensen afstand hielden en passanten bij het centraal station de vrije doorgang gaven.

Ster advertentie
Ster advertentie