Up 2 Date

Vijf pedojagers opgepakt na mishandeling van gelokte man

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Vijf pedojagers opgepakt na mishandeling van gelokte man

Vijf zogenoemde pedojagers zijn zaterdagavond opgepakt na het mishandelen van een gelokte man in Arnhem. Ook de gelokte man, die dacht met een minderjarig meisje te hebben afgesproken, werd opgepakt.

Gelokt

De mishandelde man werd naar Park Sonsbeek in Arnhem gelokt door iemand die zich voordeed als meisje. De pedojagers waren op jacht naar mannen die met minderjarigen willen afspreken om seks. De vijf hadden in een besloten WhatsApp-groep afgesproken om de man te ontmaskeren. Toen hij met zijn auto bij het park aankwam, ontstond er een worsteling waarbij de man gewond raakte aan zijn gezicht.

Quote

"Het mag nooit de bedoeling zijn dat burgers eigen rechter spelen"

Woordvoerder van de politie

mishandelde man ook opgepakt

De politie besloot de pedojagers op te pakken, omdat uit camerabeelden en verklaringen niet het beeld ontstond dat het nodig was om geweld te gebruiken tegen de man. De politie is dan ook niet blij met de pedojagers: "Het mag nooit de bedoeling zijn dat burgers eigen rechter spelen," zegt een woordvoerder. "Meld je bij de politie als je het vermoeden heb dat iemand zich schuldig maakt aan misbruik van kinderen. De politie onderzoekt die vermoedens en grijpt direct in als dat nodig is. Bijvoorbeeld als er een kind in gevaar is. De gewonde man werd ook aangehouden omdat hij er van wordt verdacht een afspraak te hebben gemaakt met een minderjarige, waarbij hij mogelijk uit was op seks.

Ster advertentie
Ster advertentie