Entertainment

6ix9ine openhartig over veroordeling seksueel misbruik 13-jarige

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. 6ix9ine openhartig over veroordeling seksueel misbruik 13-jarige

Tekashi 6ix9ine heeft voor het eerst sinds zijn gevangenisstraf en huisarrest een interview gegeven. In het gesprek met de New York Times is de rapper bijzonder openhartig over diverse zaken waar hij een gevangenisstraf voor kreeg.

seksueel wangedrag

In het interview gaat het onder andere over zijn eerdere veroordeling voor seksueel wangedrag met een minderjarige. Hij deelde een video waarin hij een 13-jarige filmde en betastte terwijl zij seks had met een andere man. De beelden deelde hij op social media.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'verkeerde plaats, verkeerde moment'

Volgens 6ix9ine was hij toen "op het verkeerde moment op de verkeerde plaats." Hij vindt dat hij genoeg geboet heeft voor dat vergrijp en niet alleen omdat hij geld betaald heeft. "Ik ben een enorme inspiratie voor kinderen. Niet alleen met geld, maar ook door dingen te laten zien. Vroeger maakte ik tafels schoon, was ik afwasser, bezorgde ik 12 uur per dagen eten aan mensen voor drie jaar lang."

"Ik ben net als jij, maar ik heb mezelf gemaakt tot iets. Als je teruggaat naar dat 13-jarige meisje: ik was 18 jaar op dat moment. Ben ik nu opeens zo'n 40-jarig Epstein-type?"

'compleet verwoest

Hij beweert nooit te hebben geweten dat hij iets fout deed. "Ik ging naar een plek en die guy had een meisje meegenomen. Ik heb het gefilmd en met iedereen gedeeld. Als je een moord had gepleegd, zou je dat dan uploaden op Instagram? Je denkt niet dat je een misdaad gepleegd hebt. Toen de politie naar me toekwam zei ik: wat is er gebeurd?"

Toen ik ontdekte dat ze 13 jaar oud was, was ik er kapot van. Het voelde alsof mijn hele leven compleet verwoest was. Ik zat in die verhoorkamer en dacht: wat heb ik gedaan? Verd*mme; mijn leven is voorbij!"

getuigen tegen bendeleden

6ix9ine kreeg een taakstraf en proeftijd in de zaak. Eind 2018 werd hij opnieuw gearresteerd en in december werd hij veroordeeld tot twee jaar cel vanwege betrokkenheid bij een criminele bende. Hij bekende schuld aan onder meer drugshandel, wapenbezit en mishandeling. De rapper hing eigenlijk een zwaardere straf van 27 jaar cel boven het hoofd, maar omdat hij tegen andere bendeleden getuigde, kreeg hij van justitie strafvermindering.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

bodyguards

Met zijn 'snitch'-actie maakte hij veel vijanden. Daardoor gaat hij tegenwoordig de deur niet uit zonder een beveiligingsteam dat volgens de rapper uit tussen de 8 en 22 bodyguards bestaat. Het kost de rapper een fortuin, maar voor getuigenbescherming kwam hij niet aanmerking. "Ze zeiden: dat zou toch nooit werken met die gezichtstatoeages. Je bent veel te herkenbaar."

'mijn waarheid'

Toch maakte 6ix9ine zich geen zorgen toen hij ging getuigen: "Dat hoefde niet, want ik wilde écht getuigen. Dat klinkt ziek hè? Maar ik wilde mijn waarheid vertellen."

Ster advertentie
Ster advertentie