Up 2 Date

Kaj van der Ree beschuldigd van seksueel misbruik minderjarige meisjes

foto: ANP Kippa
  1. Newschevron right
  2. Kaj van der Ree beschuldigd van seksueel misbruik minderjarige meisjes

YouTuber en tv-presentator Kaj van der Ree wordt ervan beschuldigd dat hij seksueel misbruik heeft gemaakt van meerdere minderjarige meisjes. De jonge vrouwen hebben laten weten dat zij een aantal jaar geleden seksueel getinte berichten van hem hadden ontvangen, waarin hij onder andere om naaktfoto's vroeg.

Aandacht

Toen de 28-jarige presentator om naaktfoto's vroeg, waren de jonge meisjes 13,14 en 15 jaar oud. Kaj heeft het grensoverschrijdend gedrag toegegeven en zegt er spijt van te hebben." Ik was vereerd door de aandacht die ik kreeg en was mij toen niet bewust van de implicaties van mijn gedrag", vertelt Kaj.

Programma's stopgezet

Niet alleen het YouTube-account van Kaj is offline gehaald, ook zijn alle programma's waar Kaj aan heeft meegewerkt, stopgezet. Zo moet hij afscheid nemen van zijn rol als presentator voor het programma Proefkonijnen en het radioprogramma Skaj is the Limit. Niet alleen zijn presentatie-werk houdt voor hem op, ook zijn rol als ambassadeur bij het Rode Kruis is stopgezet. "Als hulporganisatie nemen we zaken als seksuele misstanden uiterst serieus. We willen dit graag zorgvuldig uitgezocht hebben", heeft de organisatie tegen het ANP gezegd.

Ster advertentie
Ster advertentie