Up 2 Date

Britse prins Andrew ontkent formeel seksueel misbruik van Virginia Guiffre

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Britse prins Andrew ontkent formeel seksueel misbruik van Virginia Guiffre

Prins Andrew heeft officieel ontkend dat hij de Amerikaanse Virginia Giuffre in 2001 zou hebben misbruikt. Giuffre was ten tijde van het vermeende misbruik 17 jaar oud.

Meermaals seksueel misbruikt

Prins Andrew heeft zijn officiële reactie op de aantijgingen van Giuffre afgeleverd bij een rechtbank in New York. Volgens de inmiddels 38-jarige Giuffre heeft de 61-jarige Andrew haar in 2001 tot drie keer toe seksueel misbruikt. Daar heeft ze hem voor aangeklaagd in New York. De Britse prins zegt te weinig informatie te beschikken over een aantal punten in de aanklacht om ze te bekennen of te ontkennen. Daarnaast heeft hij de rechtbank gevraagd om een civiele rechtszaak. In zo'n rechtszaak moet een jury het oordeel vellen.

"Seksslaaf"

Giuffre kwam in contact met Andrew via zedendelinquent Jeffrey Epstein, waar de prins goed mee bevriend was. Ze claimt dat ze als "seksslaaf" moest dienen voor Andrew. De prins heeft meermaals ontkent dat hij Giuffre zou hebben misbruikt. Onlangs lieten zijn advocaten nog weten dat Giuffre "verkeerde herinneringen" heeft.

Geen koninklijke titels meer

Twee weken geleden werd bekend dat prins Andrew zijn koninklijke titels niet meer mag gebruiken vanwege de misbruikzaak. In een verklaring liet het Britse koningshuis weten dat hij zich in de Verenigde Staten als burger zal verdedigen tegen de beschuldigingen van seksueel misbruik van een minderjarige. Ook mag Andrew zijn militaire titels niet meer gebruiken en zal hij voor onbepaalde tijd geen openbare taken op zich nemen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie