Up 2 Date

Prins Andrew 'verbijsterd' over verwijt in zaak Jeffrey Epstein

foto: Videostill BBC News
  1. Newschevron right
  2. Prins Andrew 'verbijsterd' over verwijt in zaak Jeffrey Epstein

De Britse Prins Andrew is 'verbijsterd' over het verwijt dat hij niet mee wil werken aan onderzoek van de Amerikaanse justitie in de zaak van de veroordeelde pedofiel Jeffrey Epstein.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ghislaine Maxwell

Een aanklager in New York maakte donderdag bekend Andrew te willen spreken nadat Ghislaine Maxwell werd aangehouden. Ghislaine was de vrouw van Jeffrey Epstein, die veroordeeld is voor pedofiele en uiteindelijk vorig jaar augustus zelfmoord pleegde in zijn cel. Ghislaine zou hem in de vreselijke misbruikzaken jarenlang geholpen hebben door onder andere nieuwe kinderen te zoeken die misbruikt konden worden door Jeffrey óf hen konden helpen weer andere kinderen te ronselen. Zij werd donderdag aangeklaagd.

Filthy rich

Ghislaine heeft Andrew in het verleden aan Jeffrey Epstein voorgesteld. Ook doken er in het verleden foto's op van Prins Andrew, waarop hij te zien is met een toen 17-jarige seksslaaf van Jeffrey Epstein. Volgens de inmiddels vrouw waarmee hij op de foto staat, had Andrew destijds seks met haar. Hijzelf zegt dat hij niets meer weet van het moment en het meisje nog nooit te hebben gezien. Het onderwerp komt onder andere aan bod in de Netflix-documentaire Jeffrey Epstein: Filthy Rich.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'pijnlijk'
De Amerikaanse autoriteiten willen met Andrew praten over zijn banden met Ghislaine en Jeffrey. Advocaten van de slachtoffers hebben vrijdag verklaard dat de prins de Amerikaanse autoriteiten 'ontloopt en vermijdt'. "Het is heel pijnlijk voor veel slachtoffers", vertelt een van advocaten. Anderen beschuldigen de prins ervan dat zijn status als royalty ervoor zorgt dat hij zich niet hoeft te verantwoorden in de rechtszaal. Ze vinden dat Andrew zich verstopt achter de koninklijke familie en zijn advocaten.

geen reactie

Volgens een anonieme bron in het juridische team van prins Andrew is hij verbijsterd over de beschuldigingen dat hij justitie ontwijkt. Zij zeggen dat het team van de prins in juni twee keer contact zocht met het ministerie van Justitie in de Verenigde Staten, maar geen reactie heeft gekregen.

Ster advertentie
Ster advertentie