Films, Series & TV

Nieuwe Netflix-docu duikt in het verhaal van beruchte miljardair Jeffrey Epstein

foto: YouTube: Netflix
  1. Newschevron right
  2. Nieuwe Netflix-docu duikt in het verhaal van beruchte miljardair Jeffrey Epstein

Netflix komt met een vierdelige docu-serie over de beruchte miljardair Jeffrey Epstein. De rijke Amerikaan werd verdacht van het seksueel uitbuiten en misbruiken van verschillende minderjarige meisjes. Afgelopen zomer hing hij zichzelf op in zijn cel. Zijn dood riep veel vragen op en er ontstonden verschillende complottheorieën. Want hoe kon zo'n zwaarbeveiligde man zelfmoord plegen?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gerechtigheid

In de docu worden dit soort vragen en andere kwesties besproken. Zo komen er vrouwen van over heel de wereld aan het woord die zeggen slachtoffer te zijn van de zedendelinquent. Zij vertellen hoe hij zijn rijkdom en macht gebruikte om al zijn zaakjes uit te kunnen voeren. Nog steeds strijden zij voor gerechtigheid. "Hij is dood, maar hij handelde niet alleen. En niemand is verantwoordelijk gesteld."

Er wordt ook aandacht besteed aan een eerdere zaak van Epstein. In 2008 zat hij namelijk ook al dertien maanden vast wegens het uitlokken van betaalde seks met een minderjarige. Hij sloot toen een deal met de openbaar aanklager, waardoor hij een levenslange celstraf ontliep. ​

'Pedophile island'

Epstein was een zakenman en had goede contacten met invloedrijke personen zoals Donald Trump, Bill Clinton, prins Andrew en andere grote zakenmannen. Hij had een een privé-eiland, dat ook wel Pedophile Island werd genoemd. Hij zou daar namelijk honderden meisjes en jonge vrouwen naar toe hebben laten komen. Verschillende bekende figuren zouden gebruik hebben gemaakt van zijn netwerk en het eiland.

27 mei

Jeffrey Epstein: Filthy Rich is gemaakt door Lisa Bryant, auteur James Patterson en Joe Berlinger, die ook werkte aan Conversations With A Killer: The Ted Bundy Tapes. Je kunt de docu vanaf 27 mei bekijken op Netflix.

Ster advertentie
Ster advertentie