FunX

Epstein-slachtoffer klaagt nu ook Britse prins Andrew aan voor seksueel misbruik

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Epstein-slachtoffer klaagt nu ook Britse prins Andrew aan voor seksueel misbruik

Virginia Roberts Giuffre klaagt de Britse prins Andrew aan wegens herhaaldelijk seksueel misbruik. De 38-jarige vrouw uit de VS zegt door hem te worden misbruikt toen ze zeventien was. Dat zou drie keer zijn gebeurd: in het huis van Jeffrey Epsteins partner Ghislaine Maxwell in Londen, in het huis van Epstein in New York en op zijn privé-eiland.

Wie is Jeffrey Epstein?

  • Jeffrey Epstein werd verdacht van het seksueel uitbuiten en misbruiken van verschillende minderjarige meisjes. Hij zou de minderjarige slachtoffers naar verschillende huizen hebben gelokt en seks met ze hebben gehad.​ Ook betaalde hij hen om nieuwe meisjes voor hem te regelen. Sommige meisjes waren nog maar 13 jaar.
  • De rijke Amerikaan was een zakenman en had goede contacten met invloedrijke personen zoals Donald Trump, Bill Clinton, prins Andrew en andere grote zakenmannen. Hij bezat een een privé-eiland, ook wel Pedophile Island, waar hij honderden meisjes en jonge vrouwen naar toe zou hebben laten komen. Verschillende bekende figuren zouden gebruik hebben gemaakt van zijn netwerk en het eiland.
  • Jeffrey Epstein werd in juli 2019 opgepakt. Tien jaar eerder zat de miljardair ook al dertien maanden vast voor het misbruiken van tientallen meisjes. Hij sloot toen een deal met de openbaar aanklager, waardoor hij een levenslange celstraf ontliep. ​
  • Een maand na zijn arrestatie hing Epstein zichzelf op in zijn cel. Het is niet duidelijk hoe dat heeft kunnen gebeuren. Hij zat namelijk al een aantal maanden in een zelfmoordpreventietraject, vanwege een eerdere zelfmoordpoging.
  • Zijn dood riep veel vragen op en er ontstonden verschillende complottheorieën. Hoe kon zo'n zwaarbeveiligde man zelfmoord plegen? Zou zijn dood in scène zijn gezet? Op Netflix is een docu-serie over hem te zien, genaamd Jeffrey Epstein: Filthy Rich.

Juridische stappen

De beschuldigingen van Giuffre ten opzichte van prins Andrew zijn niet nieuw. Wel heeft ze nu voor het eerst juridische stappen tegen hem ondernomen. In het verleden dook er een foto op waarop prins Andrew samen met Giuffre staat. De Britse royalty is daarop te zien met een arm om de toen nog zeventienjarige Giuffre.

De 61-jarige Britse prins heeft altijd ontkend dat hij seks met haar heeft gehad. Hij zegt dat hij niets meer weet van de ontmoeting en claimt haar nog nooit te hebben gezien.

Twee jaar geleden

Het is vandaag precies twee jaar geleden dat Epstein zelfmoord pleegde in zijn cel in New York. Hij werd verdacht van kindermisbruik en het opzetten van een netwerk voor het seksueel misbruiken van tienermeisjes.

Ghislaine Maxwell, de ex van Epstein, zit momenteel nog steeds vast. Zij wordt verdacht van het ronselen van minderjarige meisjes voor de rijke zakenman, seksuele uitbuiting en verlenen van medewerking bij mensenhandel.

Ster advertentie
Ster advertentie