Up 2 Date

Ghislaine Maxwell, ex van Jeffrey Epstein, nu ook aangeklaagd wegens mensenhandel

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Ghislaine Maxwell, ex van Jeffrey Epstein, nu ook aangeklaagd wegens mensenhandel

De aanklacht tegen Ghislaine Maxwell, de 59-jarige ex-vriendin van Jeffrey Epstein, is door de Amerikaanse justitie uitgebreid. Maxwell zat al vast op verdenking van het ronselen van minderjarige meisjes voor miljardair Jeffrey Epstein, maar wordt nu ook verdacht van seksuele uitbuiting en het verlenen van medewerking bij mensenhandel.


Aanklachten

Maxwell zit sinds vorig jaar juli vast in New York. De federaal aanklagers verdenken Maxwell ervan Epstein te hebben geholpen bij het ronselen en seksueel misbruiken van ten minste drie slachtoffers in de jaren 90. Daar komt nu ook nog een vierde slachtoffer bij. Het slachtoffer zou tussen 1994 en 2004 misbruikt zijn door Epstein. Het misbruik begon toen ze slechts 14 jaar oud was.

Ontkennen

Maxwell heeft eerder al ontkend dat ze Epstein heeft geholpen met het ronselen van tienermeisjes. Ze heeft meerdere pogingen gedaan om op borgtocht vrij te komen, maar de rechter ging daar geen enkele keer mee akkoord. Haar rechtszaak start op 12 juli.

Wie is Jeffrey Epstein?

  • Jeffrey Epstein werd verdacht van het seksueel uitbuiten en misbruiken van verschillende minderjarige meisjes. Hij zou de minderjarige slachtoffers naar verschillende huizen hebben gelokt en seks met ze hebben gehad.​ Ook betaalde hij hen om nieuwe meisjes voor hem te regelen. Sommige meisjes waren nog maar 13 jaar.
  • De rijke Amerikaan was een zakenman en had goede contacten met invloedrijke personen zoals Donald Trump, Bill Clinton, prins Andrew en andere grote zakenmannen. Hij bezat een een privé-eiland, ook wel Pedophile Island, waar hij honderden meisjes en jonge vrouwen naar toe zou hebben laten komen. Verschillende bekende figuren zouden gebruik hebben gemaakt van zijn netwerk en het eiland.
  • Jeffrey Epstein werd in juli 2019 opgepakt. Tien jaar eerder zat de miljardair ook al dertien maanden vast voor het misbruiken van tientallen meisjes. Hij sloot toen een deal met de openbaar aanklager, waardoor hij een levenslange celstraf ontliep. ​
  • Een maand na zijn arrestatie hing Epstein zichzelf op in zijn cel. Het is niet duidelijk hoe dat heeft kunnen gebeuren. Hij zat namelijk al een aantal maanden in een zelfmoordpreventietraject, vanwege een eerdere zelfmoordpoging.
  • Zijn dood riep veel vragen op en er ontstonden verschillende complottheorieën. Hoe kon zo'n zwaarbeveiligde man zelfmoord plegen? Zou zijn dood in scène zijn gezet? Op Netflix is een docu-serie over hem te zien, genaamd Jeffrey Epstein: Filthy Rich.
Ster advertentie
Ster advertentie