Up 2 Date

Prins Andrew mag koninklijke titel niet meer gebruiken vanwege misbruikzaak

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Prins Andrew mag koninklijke titel niet meer gebruiken vanwege misbruikzaak

De Britse prins Andrew mag zijn koninklijke titels niet meer gebruiken vanwege de misbruikzaak die tegen hem loopt. Dat heeft zijn moeder koningin Elizabeth besloten.

Seksueel misbruik van minderjarige

In een verklaring laat het Britse koningshuis weten dat prins Andrew zich in de Verenigde Staten als burger zal verdedigen tegen de beschuldigingen van seksueel misbruik van een minderjarige. Ook mag hij zijn militaire titels niet meer gebruiken en zal hij voor onbepaalde tijd geen openbare taken op zich nemen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Prins Andrew ontkent

De rechtszaak werd in augustus vorig jaar aangespannen door de 38-jarige Amerikaanse Virginia Giuffre. In 2001 zou ze op 17-jarige leeftijd drie keer seksueel zijn misbruikt door prins Andrew. In 2019 zei Giuffre in een interview met NBC dat ze gedwongen werd seks te hebben met vrienden van miljardair Jeffrey Epstein, onder wie prins Andrew. De Britse prins houdt echter vol dat het misbruik nooit heeft plaatsgevonden.

Ghislaine Maxwell

Volgens Giuffre werden de ontmoetingen tussen haar en prins Andrew geregeld door Epsteins ex-vriendin Ghislaine Maxwell. Zij zit momenteel nog steeds vast. Maxwell wordt verdacht van het ronselen van minderjarige meisjes voor Epstein, seksuele uitbuiting en verlenen van medewerking bij mensenhandel.

Ster advertentie
Ster advertentie