Up 2 Date

Melinda Gates wilde sinds 2019 van Bill Gates scheiden

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Melinda Gates wilde sinds 2019 van Bill Gates scheiden

Onlangs maakten Melinda en Bill Gates via social media bekend na 27 jaar een punt achter hun huwelijk te gaan zetten. Inmiddels blijkt dat Melinda Gates al sinds 2019 gesprekken voerde met scheidingsadvocaten om haar huwelijk met Bill te beëindigen. Dat meldt The Wall Street Journal.

'Onherstelbaar gebroken'

Uit scheidingsdocumenten, die in handen zijn van het dagblad, bleek dat Melinda zei dat haar huwelijk met Bill Gates 'onherstelbaar gebroken' is. Wat daar de exacte reden voor is, is onduidelijk, maar volgens een ex-werknemer van de Bill & Melinda Gates Foundation speelde de vriendschap tussen Bill Gates en zedendelinquent Jeffrey Epstein een belangrijke rol in haar besluit.

Vriendschap tussen Bill en Jeffrey Epstein

Melinda zou in 2013 furieus geworden zijn na een ontmoeting tussen Epstein en het voormalige koppel. Bill en Epstein zouden al sinds 2011 vrienden zijn. Drie jaar eerder werd Epstein schuldig bevonden aan het betalen voor seks met een 14-jarig meisje. Tussen 2011 en 2013 spraken de twee meermaals met elkaar af. Ook na zijn dood kon Melinda zich maar moeilijk over het feit heen zetten dat haar man bevriend was met een zedendelinquent.

De vriendschap tussen de twee werd pas bekend na Epsteins zelfmoord in 2019. Gates was een van vele Amerikaanse bekendheden die kritiek ontving voor zijn vriendschap met de omstreden handelaar en gaf later aan dat hun vriendschap een grote fout was.

Samenwerking wordt voortgezet

Ondanks dat Melinda en Bill Gates uit elkaar gaan blijven ze nog wel samenwerken aan hun stichting, de Bill & Melinda Gates Foundation, waarmee ze wereldwijd de gezondheidszorg willen verbeteren en extreme armoede willen terugdringen. "We blijven in deze missie geloven en samen aan de stichting werken, maar we geloven niet meer dat we als koppel kunnen groeien in deze volgende fase van ons leven", aldus het stel.

Ster advertentie
Ster advertentie