Bill Gates bouwt zeven fabrieken voor coronavaccin
- News
- Bill Gates bouwt zeven fabrieken voor coronavaccin
Bill Gates gaat miljarden steken in zeven fabrieken waar de meest veelbelovende vaccins tegen het coronavirus gemaakt kunnen worden. Dat is best opvallend, want er zullen uiteindelijk maar twee vaccins in productie worden genomen. De oud-topman van Microsoft vertelde in The Daily Social Distancing Show van Trevor Noah dat hij de beschikbaarheid van een vaccin op deze manier wil versnellen.
Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Ted Talk over virusuitbraak
Opvallend genoeg waarschuwde de Microsoft-miljardair overheden in 2015 al voor de gevolgen van een virusuitbraak tijdens een Ted Talk. Bill Gates riep overheden destijds op om te investeren, zodat een crisis zoals we die vandaag de dag hebben, voorkomen kon worden. Een paar landen hebben volgens Gates wel wat geïnvesteerd, maar daar bleef het volgens hem bij. "Daarom duurt het zo lang voordat we alles in orde hebben om de confrontatie aan te gaan met deze dreiging."
Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Vaccin: anderhalf jaar
Overal in de wereld werken er nu wetenschappers aan een vaccin voor het coronavirus, maar verwacht nu niet dat we volgende week een medicijn op de markt hebben. Volgens Bill Gates duurt het nog zeker anderhalf jaar voordat er een vaccin op de markt komt. Dat heeft alles te maken met het uitgebreid testen van een product en de goedkeuring van de autoriteiten.
Fabrieken, want elke maand telt
Als een vaccin getest en goedgekeurd is, wordt er meestal een fabriek voor gebouwd. Aangezien ieder vaccin een andere soort fabriek nodig heeft, wil de Bill & Melinda Gates Foundation alvast zeven soorten fabrieken klaarzetten voor productie. Zo hopen ze dat het vaccin een paar maanden eerder op de markt kan komen. "We zullen een paar miljard (dollar) verspillen aan fabrieken die we nooit gaan gebruiken, want we willen geen tijd verliezen aan het uitzoeken welk vaccin het beste werkt om dan pas de fabriek neer te zetten. Elke maand telt."