Up 2 Date

RIVM meldt minder nieuwe coronadoden en minder ziekenhuisopnames

  1. Newschevron right
  2. RIVM meldt minder nieuwe coronadoden en minder ziekenhuisopnames

De afgelopen 24 uur zijn er 115 mensen in Nederland overleden aan het nieuwe coronavirus COVID-19. Dat meldt het RIVM. Dat zijn minder doden dan gisteren. Toen overleden er maar liefst 164 mensen aan de gevolgen van het virus. Ook het aantal ziekenhuisopnames is gedaald. Sinds de vorige update zijn er 253 nieuwe ziekenhuisopnames bij gekomen, terwijl er gisteren 336 nieuwe ziekenhuisopnames waren.

25 tot 50 jaar

Drie van de overleden coronapatiënten zaten in de leeftijdsgroep van 25 tot 50 jaar en hadden alle drie ook andere medische klachten. Dat brengt het totaal aantal doden onder de 50 jaar nu op zes.

Totaal

Het totaal aantal mensen dat in Nederland is overleden aan COVID-19 is 1766. Het totaal aantal patiënten dat in een ziekenhuis is opgenomen (geweest), staat op 6875. Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt. Daarnaast is er een vertraging tussen de dag van overlijden en de dag dat overlijden gerapporteerd wordt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Minder in Europa

In drie Europese landen lijkt het aantal doden of besmettingen de afgelopen 24 uur ook af te nemen. In Spanje daalt het aantal sterfgevallen, in Duitsland zijn er minder nieuwe besmettingen en in België neemt het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis af.

Ster advertentie
Ster advertentie