Up 2 Date

Bill Gates stelt harde eisen aan verspreiding toekomstig coronavaccin

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Bill Gates stelt harde eisen aan verspreiding toekomstig coronavaccin

Microsoft-oprichter Bill Gates wil vaart zetten achter de ontwikkeling van een coronavaccin. De steenrijke miljardair plakt daar wel een paar belangrijke eisen aan vast.

Zwaarst getroffen landen

Zo wil Bill dat het toekomstige vaccin tegen het virus als eerst beschikbaar gesteld wordt aan de landen waar het het hardst nodig is. Volgens de zakenman gaat de pandemie nog ‘heel lang’ duren en vreest hij dat corona nog dodelijker zal zijn wanneer de vaccins enkel naar ‘de hoogste bieder’ zullen gaan.

'Zware beslissingen'

Over de hele wereld wordt er nog altijd in een razend tempo gezocht naar een vaccin tegen het virus. Bill riep leiders in een videoboodschap tijdens een digitale coronaconferentie dan ook op om ‘zware beslissingen’ te nemen. Daarmee doelt hij voornamelijk op een eerlijke verdeling van levensreddende middelen. Er zou volgens hem niet enkel gekeken moeten worden naar ‘marktfactoren’, maar de basis zou vooral moeten liggen bij het redden van levens.

Kritiek

De inzet van Bill voor een vaccin wordt lang niet door iedereen gewaardeerd. Zijn acties zijn veelvuldig aanleiding geweest voor uiteenlopende complottheorieën over corona.

Ster advertentie
Ster advertentie