Up 2 Date

'Man die 14-jarige Esmee doodde pleegde eerder al ontucht met haar'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 'Man die 14-jarige Esmee doodde pleegde eerder al ontucht met haar'

De 32-jarige Leidenaar die in voorarrest zit voor de dood van de 14-jarige Esmee in Leiden kende haar al meer dan een jaar en zou zich in die periode al ontucht hebben gepleegd met haar. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM).

Voorarrest verlengd

Het meisje uit Hazerswoude-Rijndijk werd op 30 december als vermist opgegeven en een dag later gevonden door een groepje sporters aan de Melchior Treublaan in Leiden. Later die dag werd een 32-jarige man uit Leiden aangehouden in verband met haar dood. Hij wordt verdacht van doodslag en ontucht. Zijn voorarrest is met 90 dagen verlengd. Over drie maanden vindt ook de eerste pro-formazitting plaats.

Onderzoek in volle gang

Tijdens de eerste zitting zal de de zaak nog niet inhoudelijk behandeld worden. Volgens het OM is het onderzoek nog in volle gang en is de politie nog hard aan het werk om duidelijk te krijgen wat er precies heeft plaatsgevonden tussen het moment dat Esmee voor het laatst werd gezien en het moment dat dat ze werd gevonden.

Naam van verdachte gaat rond

De politie en het OM zijn zich bewust van de emoties die de berichtgeving over de zaak losmaakt bij mensen. Sinds de verdachte is opgepakt gaat ook zijn naam rond op sociale media en krijgen zijn naasten veel berichten van mensen die hun mening delen over de zaak. Het OM roept mensen op om "de beslissing over het al dan niet schuldig zijn van een verdachte over te laten aan de rechter" en anderen vooral niet lastig te vallen.

Ster advertentie
Ster advertentie