Up 2 Date

Tramschutter Gökmen T. wordt vervolgd voor poging tot moord op gevangenisbewaarder

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Tramschutter Gökmen T. wordt vervolgd voor poging tot moord op gevangenisbewaarder

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat de Utrechtse tramschutter Gökmen T. vervolgen voor poging tot moord op een gevangenisbewaarder. Op 17 februari viel hij met een zelfgemaakt wapen de gevangenismedewerker, waarbij de man gewond raakte.

Geen straf

Het OM maakte de vervolging vandaag bekend. Tijdens het steekincident werd de bewaarder in zijn gezicht en nek gestoken. T. kan wel schuldig bevonden worden, maar geen straf opgelegd krijgen. De 40-jarige Utrechter zit namelijk al een levenslange gevangenisstraf uit in de Penitentiaire Inrichting De Schie in Rotterdam.

Poging tot zware mishandeling

Naast het steekincident wordt T. ook vervolgd voor vernieling en een poging tot zware mishandeling. Dat incident vond op 17 oktober plaats. T. was op dat moment in de recreatieruimte van de gevangenis toen hij agressief gedrag begon te vertonen en allerlei spullen vernielde. Toen een gevangenismedewerker hem opdroeg om zich te kalmeren, gooide hij hete vloeistof naar de medewerker, waarbij de man gewond raakte.

Alsnog vervolgen

Ondanks dat T. niet nog een straf opgelegd kan krijgen vindt het OM het alsnog belangrijk om hem alsnog te vervolgen. Voornamelijk, omdat het van belang is voor de slachtoffers van beide incidenten, maar ook als signaal naar de samenleving dat zulk gedrag niet geaccepteerd wordt. Het is nog onbekend wanneer T. voor de rechter moet verschijnen. Hoogstwaarschijnlijk zal de zitting in de eerste helft van 2022 plaatsvinden.

Ster advertentie
Ster advertentie