Up 2 Date

Aanslagpleger Gökmen T. ontkent verkrachting vrouw

foto: ANP Handouts
  1. Newschevron right
  2. Aanslagpleger Gökmen T. ontkent verkrachting vrouw

Gökmen T. ontkent dat hij in juli 2017 een vrouw heeft verkracht. Dat werd vandaag medegedeeld in de rechtbank van Utrecht.

Ruige seks

De veroordeelde aanslagpleger heeft toegegeven dat hij seks met de vrouw heeft gehad en dat het er daarbij ruw aan toeging, maar zegt dat dit met wederzijdse instemming was. Gökmen zelf was niet aanwezig bij de rechtszaak, aangezien hij in maart werd veroordeeld tot de hoogst mogelijke gevangenisstraf in Nederland. Deze bestaat uit levenslang, voor de tramaanslag in Utrecht.

Geen link met de aanslag

De verkrachtingszaak stond los van de aanslag die Gökmen pleegde. Voor de aanslag zat hij al enige tijd in voorarrest, maar een week voor de tramaanslag kwam hij toch weer op vrije voeten. Justitie meldde achteraf dat er geen signalen waren dat hij een aanslag aan het voorbereiden was.

Aanslag 18 maart

Gökmen opende op 18 maart 2019 het vuur op passagiers in een tram op het 24 Oktoberplein. Later schoot hij ook op voorbijgangers. Bij de aanslag kwamen vier mensen om het leven en raakten meerdere mensen (ernstig) gewond. Gökmen bekende de aanslag en ging niet in hoger beroep tegen zijn levenslange celstraf.

Ster advertentie
Ster advertentie