Up 2 Date

'Tramschutter Gökmen T. verwondt gevangenismedewerker met pan hete vloeistof'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 'Tramschutter Gökmen T. verwondt gevangenismedewerker met pan hete vloeistof'

Tramschutter Gökmen T. heeft zich voor de tweede keer dit jaar ernstig misdragen in gevangenis De Schie in Rotterdam, waar hij zich op de terroristenafdeling bevindt. De Telegraaf schrijft dat hij een pan hete vloeistof naar een medewerker heeft gesmeten.

Isoleercel voor twee weken

De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) bevestigt dat afgelopen zondag inderdaad een incident plaatsvond op de terroristenafdeling met een gevangene. Nadat hij door een medewerker werd aangesproken op het vervelende gedrag van de afgelopen dagen, kreeg de gevangenismedewerker een pan met hete vloeistof naar zich gegooid.

Volgens de DJI is de medewerker licht gewond geraakt en T. moet twee weken naar de isoleercel. "De gevangenisdirectie heeft aangifte gedaan van dit geweldsincident. Voor de betrokken medewerkers wordt, zoals gebruikelijk, begeleiding en nazorg georganiseerd."

Tweede keer dit jaar

Het is niet de eerste keer dat T. een gevangenisbewaker aanvalt. In februari stak hij een bewaker met een zelfgemaakt steekwapen in het gezicht en zijn nek. De bewaker raakte daarbij lichtgewond. Ook toen moest T. naar de isoleercel.

Levenslang

Op 18 maart 2019 opende Gökmen T. het vuur in een Utrechtse tram. Daarbij kwamen vier mensen om het leven en raakten zes personen gewond. Daarvoor zit hij nu een levenslange gevangenisstraf uit.

Ster advertentie
Ster advertentie