Up 2 Date

Man aangehouden in verband met dood van vermist meisje (14) in Leiden

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Man aangehouden in verband met dood van vermist meisje (14) in Leiden

Een veertienjarig meisje uit Hazerswoude-Rijnsdijk werd op Oudejaarsdag dood gevonden aan de Melchior Treublaan in Leiden. Uit voorlopig onderzoek van de politie blijkt dat de tiener door een misdrijf om het leven is gekomen. Inmiddels is een 32-jarige verdachte uit Leiden opgepakt.

Gevonden door groepje sporters

Het meisje werd afgelopen donderdagavond als vermist opgegeven, waarna de politie een onderzoek startte. Op Oudejaarsdag werd het lichaam van een meisje door een groepje sporters in een park aan de Melchior Treublaan gevonden. De sporters maakten meteen een melden van de vondst. Uiteindelijk bleek het om het vermiste meisje te gaan.

Op Twitter laat de politie weten dat ze een 32-jarige Leidenaar hebben aangehouden en zijn rol in het misdrijf onderzoeken. Hij zit momenteel in beperkingen en wordt vandaag voorgeleid aan een rechter-commissaris.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ingeslagen als een bom

Burgemeester Liesbeth Spies van Alphen aan den Rijn, waar Hazerswoude-Rijndijk onder valt, liet aan Omroep West weten dat het nieuws over het meisje is ingeslagen als een bom in de gemeente. "Onze gedachten gaan uit naar ouders, familie en vrienden van het meisje. Van hun verdriet kunnen we ons nauwelijks een voorstelling maken. Ik wens alle nabestaanden die haar nu moeten missen heel veel sterkte in deze moeilijke tijd."

Ster advertentie
Ster advertentie