Up 2 Date

Man lokt jongetje (9) mee naar appartement tijdens Halloweenfeestje en wurgt hem

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Man lokt jongetje (9) mee naar appartement tijdens Halloweenfeestje en wurgt hem

In het Spaanse dorpje Lardero is afgelopen donderdag een 9-jarig jongetje ontvoerd en gewurgd door een 54-jarige man tijdens een Halloweenfeestje. Volgens de Spaanse krant El País zou de politie de verdacht hebben aangetroffen met het levenloze jongetje nog op zijn schoot.

Meegelokt naar appartement

De 9-jarige Álex had zich voor Halloween verkleed als het meisje uit de horrorfilm The Exorcist. Terwijl hij met zijn vrienden aan het spelen was in een park vlakbij een basisschool lokte de man het jongetje mee naar zijn appartement. Zijn vrienden schakelden de politie in waarna een meisje waarmee Álex aan het spelen was de agenten vertelde dat hij werd meegenomen. Nog geen 50 meter van het park werd de man gevonden op de derde verdieping van een gebouw met Álex nog in zijn armen. De man werd meteen aangehouden en is officieel beschuldigd van moord.

Bekend bij politie

De verdachte is bekend bij de politie en heeft meerdere gevangenisstraffen achter de rug. Zo werd hij in 1993 veroordeeld tot zeven jaar cel vanwege aanranding. Vijf jaar later werd hij gearresteerd voor de moord op een vrouwelijke makelaar tijdens een bezichtiging van een woning. Daarvoor werd hij veroordeeld tot 30 jaar cel. Echter kwam hij eerder vrij wegens goed gedrag.

Verontwaardiging

Buurtbewoners kwamen afgelopen zondag samen om de 9-jarige Álex te herdenken. De verontwaardiging en woede was groot bij hen, omdat meerdere mensen de lokale autoriteiten al hadden gewaarschuwd dat de man gevaarlijk zou zijn. Ook zei een oom van Álex tijdens de bijeenkomst dat de dood van zijn neefje voorkomen had kunnen worden "als justitie zijn werk had gedaan en de man zijn straf had uitgezeten".

Ster advertentie
Ster advertentie