Up 2 Date

Man verkleed als The Joker steekt in op zeventien treinpassagiers in Tokio

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Man verkleed als The Joker steekt in op zeventien treinpassagiers in Tokio

In Tokio zijn afgelopen zondag minimaal zeventien treinpassagiers gewond geraakt nadat een man verkleed als The Joker op hen instak met een mes. Ook stichtte de man brand nadat hij in een treinstel een vloeistof sprenkelde, zo meldt het Japanse persbureau Kyodo News.

Hoop op doodstraf

Het incident vond plaats rond 20:00 uur lokale tijd op het Kokuryo-station in Tokio. De 24-jarige man viel de passagiers naar verluidt aan, omdat hij minimaal twee of meer mensen wilde vermoorden en hoopte daarna de doodstraf te krijgen. Na de aanval besproeide de man een treinstel met een bepaald vloeistof, waarna brand uitbrak en passagiers via de ramen de trein probeerden te ontvluchten.

Fan van The Joker

Op sociale media zijn beelden opgedoken van de verdachte. De man had een groen en paars Joker-kostuum aan en zat na de gruweldaad rustig een sigaretje te roken in de trein. Zijn gezicht was niet geschminkt zoals het bekende personage uit de Batman-reeks. De man is inmiddels aangehouden en heeft volgens Japanse media toegegeven aan de politie dat hij fan is van The Joker.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Soortgelijke misdrijven

Het is niet de eerste keer dat Japan wordt opgeschrikt door soortgelijke geweldsmisdrijven. In augustus vond ook al een steekincident plaats in een trein in Tokio waarbij een man instak op negen mensen.

Ster advertentie
Ster advertentie