OMG

Man opgepakt na per ongeluk livestreamen eigen hoofd met gestolen telefoon

foto: Facebook: YOUM7
  1. Newschevron right
  2. Man opgepakt na per ongeluk livestreamen eigen hoofd met gestolen telefoon

In Egypte heeft een telefoondief het de politie wel erg makkelijk gemaakt. Nadat hij een telefoon van een journalist stal, livestreamde hij zonder dat hij het door had zijn eigen gezicht. Op de beelden zie je hem ruim een half uur lang wegvluchten met het toestel en vluchtig om zich heen kijken, terwijl hij ondertussen door duizenden mensen online in de gaten werd gehouden.

Diefstal tijdens livestream

Een reporter van nieuwsplatform Youm7 was twee dagen geleden in Caïro via Facebook een livestream aan het houden toen de dief op een motor langsreed en zijn telefoon uit zijn handen griste. Wat de dief niet doorhad, was dat de livestream gewoon doorliep. Meer dan 20.000 kijkers konden hem nonchalant een sigaretje zien roken terwijl hij op de vlucht sloeg met zijn buit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gearresteerd

Op social media vinden mensen de zaak wel vermakelijk. De onbekende man wordt "de coolste dief van Egypte" genoemd. Eén kijker vindt het vooral grappig dat de man moeite doet om af en toe achterom te kijken, terwijl ondertussen "de hele wereld naar je kijkt". Nog geen 48 uur later is de video meer dan 6,6 miljoen keer bekeken. Ruim 46.000 mensen lieten een reactie achter.

De politie heeft laten weten dat de man niet lang na de diefstal is gearresteerd. Hij zou de telefoon hebben doorverkocht aan een handelaar.

Ster advertentie
Ster advertentie