FunX Den Haag

Jongen (15) verdacht van duwen man voor tram in Den Haag

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Jongen (15) verdacht van duwen man voor tram in Den Haag

Een 15-jarige jongen uit Den Haag wordt verdacht van doodslag, omdat hij afgelopen maandag een 39-jarige man voor de tram duwde in de wijk Ypenburg volgens het Openbaar Ministerie (OM). Het slachtoffer kwam onder de tram terecht en overleed ter plekke.

"voorwaardelijke opzet"

Volgens het OM moet de verdachte bewust zijn geweest van de naderende tram. In juridische termen had de jongen "voorwaardelijke opzet" op de dood van de man. "Door het slachtoffer op dat moment te duwen heeft de jongen willens en wetens het risico op het vallen en overlijden van de man aanvaard", aldus het OM. In het belang van het onderzoek vindt justitie dat het voorarrest van de jongen moet worden verlengd.

Twee verdachten vrijgesproken

Momenteel wijst het onderzoek uit dat het slachtoffer een groep van drie jongens meermaals opzocht. De 15-jarige jongen heeft uiteindelijk de man voor de tram geduwd. Een andere 15-jarige en een 18-jarige Hagenaar zijn sinds gisteren weer op vrije voeten en worden niet langer verdacht van het veroorzaken van het incident. Wel worden ze nog verdacht van het verlaten van een hulpbehoevende.

Ster advertentie
Ster advertentie