FunX Den Haag

Badr (16) sloop stiekem weg voordat hij om het leven kwam na scooterongeluk

foto: ANP / Afbeelding ter illustratie
  1. Newschevron right
  2. Badr (16) sloop stiekem weg voordat hij om het leven kwam na scooterongeluk

De 16-jarige Badr raakte in de nacht van dinsdag op woensdag zwaargewond bij een scooterongeluk op het Paul Krugerplein in Den Haag. Hij overleed kort daarna in het ziekenhuis. Volgens zijn zus was hij stiekem de deur uitgaan, zo meldt het AD.

Vluchtpoging

In de nacht van dinsdag op woensdag sloop Badr stiekem weg om een ritje te gaan maken op een scooter. Rond 03:00 uur 's nachts reed hij in de richting van de Monstersestraat in Den Haag. Surveillerende agenten zagen dat hij geen helm droeg en vonden zijn rijgedrag opvallend. De politie wilde hem een stopteken geven, maar toen Badr de politieauto zag, besloot hij plank gas te geven om te ontsnappen. Dat werd hem helaas fataal nadat hij met hoge snelheid tegen een paal knalde. Hij werd met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed een aantal uur later aan zijn verwondingen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Leed is onverdraagbaar

De zus van Badr liet weten dat haar familie lijdt onder het verlies van haar broertje. "Het leed is niet te verdragen voor mijn ouders, mijn zus, mijn broertje en voor mij. Mijn broertje was een jong jochie van 16 jaar oud met een zuiver hart. Hij was heel vriendelijk, maar is alleen een beetje dom geweest." Ook roept ze mensen die haatdragende reacties plaatsen op sociale media over het ongeluk om meer medeleven te tonen. "Mijn broertje is altijd geliefd geweest bij iedereen. Mensen die zomaar hun conclusie trekken weten van niets. Woorden doen pijn en mijn ouders zijn er kapot van. Een beetje respect mag wel."

Scooter gestolen

Toen de agenten met Badr bezig waren na het ongeluk werd de scooter waar hij op reed gestolen. De politie heeft in de buurt gezocht naar de dief, maar heeft tot nu toe nog niemand gevonden.

Ster advertentie
Ster advertentie