FunX Den Haag

Supermarktmedewerkers in Den Haag vinden drugs tussen bananen

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Supermarktmedewerkers in Den Haag vinden drugs tussen bananen

Medewerkers van een supermarkt in Den Haag hebben woensdagochtend drugs gevonden bij een levering bananen. De politie werd gebeld, waarna de drugs werden verwijderd, maar de eigenaar van de winkel is geschrokken: "Het maakt me best bang dat de drugs hier terecht zijn gekomen", zegt hij tegen Den Haag FM.

Geschokte berichten

De supermarkteigenaar, die liever anoniem blijft, kreeg geschokte berichten binnen van medewerkers die de levering aan het uitpakken waren. Toen hij aankwam om de levering met eigen ogen te bekijken, heeft hij direct de politie ingelicht. De politie heeft de drugs vervolgens verwijderd, terwijl agenten met steek- en kogelwerende vesten het pand bewaakten.

Drugs vaker tussen bananen

Bananendozen worden vaker gebruikt voor drugstransport, waarbij het de bedoeling is dat de drugs op een eerder moment uit de lading worden gehaald. Dat is dit keer blijkbaar niet gelukt, waardoor de drugs in de supermarkt terechtkwamen.

"Bananen komen vaak uit Colombia of Costa Rica. Drugs in bananendozen worden weleens vaker onderschept in de haven of ze worden gevonden bij grote supermarktketens. Ik had nooit gedacht dat ik ze bij ons zou tegenkomen", aldus de supermarkteigenaar.

Geschrokken

De supermarkteigenaar zegt flink geschrokken te zijn van het voorval. De politie heeft de eigenaar op het hart gedrukt altijd direct alarm te slaan bij een verdachte situatie. "Het maakt me best bang dat de drugs hier terecht zijn gekomen, maar ik moet ze gelijk waarschuwen bij vreemde telefoontjes of vreemde mensen aan de deur."

Ster advertentie
Ster advertentie