Up 2 Date

Protesten bij Netflix-kantoor vanwege Dave Chappelle-special

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Protesten bij Netflix-kantoor vanwege Dave Chappelle-special

Werknemers van Netflix zijn woensdag het kantoor in Los Angeles uitgelopen om te protesteren tegen de special van Dave Chappelle, genaamd The Closer. Ook groepen die de komiek en zijn special verdedigen, waren aanwezig.

Protesten

Het geplande protest van de werknemers was het gevolg van uitspraken die Netflix-CEO Ted Sarandos deed na de ophef over de special. Hij liet weten dat de special niet offline zou worden gehaald, omdat The Closer volgens hem geen grenzen overschrijdt.

"Trans lives matter", klonk het onder andere bij het protest van de werknemers gisteren, die ook Netflix oproepen om een transgender persoon toe te laten tot de raad van bestuur. Even later voegde een andere groep zich bij het protest om Chappelle te verdedigen. "Jokes are funny" en "Dave is funny" stond er op hun borden geschreven.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Controversiële opmerkingen

In de special maakt Chappelle een aantal opmerkingen die als controversieel worden beschouwd. Zo noemde hij gender een vaststaand feit en over de controverse rondom DaBaby zei hij dat het in de VS ogenschijnlijk oké is om iemand te vermoorden, terwijl kritiek uiten op de LHBTQIA+-gemeenschap te ver zou gaan.

Tour

Woensdagavond trad Dave Chappelle nog voor 3500 mensen op in Londen. Daar kondigde hij ook aan met The Closer door de hele VS te gaan toeren, mocht Netflix de special alsnog verwijderen.

Ster advertentie
Ster advertentie