Films, Series & TV

Deze serie is bekroond tot beste van de 21e eeuw

foto: HBO
  1. Newschevron right
  2. Deze serie is bekroond tot beste van de 21e eeuw

BBC Culture heeft The Wire benoemd tot de beste televisieserie van de 21e eeuw. Het platform van de Britse zender liet 206 experts uit 43 landen stemmen op hun ultieme serie. Daar kwam een lijst uit van 100 beste series.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bovenaan

Uiteindelijk belandden series als Mad Man (2), Breaking Bad (3) en Game of Thrones (5) in de top 10. Maar het was The Wire, waarin onder meer Idris Elba, Michael B. Jordan en de pas overleden Michael K. Williams spelen, die bovenaan de lijst eindigde.

Meer dan de helft van de experts zetten The Wire in hun top 10. Meer dan een kwart zette de serie zelfs op de eerste plek. De reden voor het enthousiasme? De experts prezen de serie vooral om de realistische weergave van macht, ras en klasse in de Amerikaanse maatschappij.

The Wire

The Wire verscheen voor het eerst op HBO in 2002 en liep vijf seizoenen door tot 2008. Het verhaal van de crimeserie speelt zich af in Baltimore en gaat over de drugscene en het falende politiesysteem in de stad. De serie sleepte een heleboel prestigieuze awards binnen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Opnieuw bekijken

BBC Culture-journalist Hugh Montgomery hoopt dat dankzij de lijst veel kijkers worden geïnspireerd om een van de series uit de lijst te gaan checken of opnieuw te gaan kijken.

Ster advertentie
Ster advertentie