OMG

Ontvoerde man na 30 jaar herenigd met moeder dankzij tekenen kaart geboortedorp

foto: Bejing News/Weibo
  1. Newschevron right
  2. Ontvoerde man na 30 jaar herenigd met moeder dankzij tekenen kaart geboortedorp

De Chinese Li Jingwei (37) werd als kind ontvoerd, maar is nu eindelijk weer herenigd met zijn familie. Dat is gelukt dankzij een tekening die de man maakte van zijn geboortedorp, gebaseerd op de herinneringen die hij daaraan heeft. De kaart die hij tekende ging viral in China en uiteindelijk kon hij daardoor na ruim dertig jaar zijn moeder weer in de armen sluiten.

Getekende kaart

Li Jingwei werd op zijn vierde ontvoerd in de zuidelijke provincie Yunnan en doorverkocht aan een adoptiegezin zo'n 2000 kilometer verderop. De namen van zijn biologische ouders en geboortedorp was hij vergeten. In een poging zijn ouders terug te vinden voor het eventueel te laat zou zijn, schakelde hij de kracht van het internet in. Op kerstavond postte hij een video op Douyin, de Chinese TikTok, waarin hij liet zien hoe zijn geboortedorp er in zijn herinnering uitzag. "Ik ben een kind dat zijn thuis zoekt. Ik ben ontvoerd naar Henan door een kale buurman rond 1989", zei hij in het massaal gedeelde filmpje.

Kaart van Li Jingwei op Douyin

foto: Li Jingwei op Douyin

De getekende kaart die Li Jingwei liet zien in zijn video

Herenigd

Li's video haalde het nieuws en ook de politie ging aan de slag met zijn tekening. Uiteindelijk wisten de autoriteiten te achterhalen om welke plaats het ging en werd de man in contact gebracht met zijn mogelijke moeder. Zij beschreef aan de telefoon het litteken dat Li op zijn kin had en een dna-test bevestigde later dat de twee inderdaad familie zijn. Li's vader is helaas overleden, maar op nieuwjaarsdag kreeg zijn moeder eindelijk haar zoon weer terug.

"Drie├źndertig jaar van wachten, ontelbare nachten verlangen en uiteindelijk een kaart uit het geheugen getekend. Dit is de perfecte ontknoping na dertien dagen. Bedankt iedereen die me heeft geholpen om me met m'n familie te herenigen", aldus Li op zijn Douyin-profiel.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Andere verhalen

Het ontvoeren van kinderen om ze door te verkopen is een vaker voorkomend fenomeen in China. Dit gebeurt met name met jonge jongens, die over het algemeen de voorkeur hebben bij veel mensen in de Chinese cultuur. Dit soort verhalen komen dan ook vaker in het nieuws. Zo werd afgelopen zomer nog een andere man na 24 jaar teruggevonden door zijn vader en vorig jaar gebeurde hetzelfde met weer een andere man en zijn ouders. Die succesvolle verhalen inspireerde Li om ook op zoek te gaan, zo liet hij weten in zijn video.

Ster advertentie
Ster advertentie