OMG

Chinese vader na 24 jaar durende zoektocht op motor herenigd met ontvoerde zoon

foto: YouTubefoto: YouTube
  1. Newschevron right
  2. Chinese vader na 24 jaar durende zoektocht op motor herenigd met ontvoerde zoon

Een heel bijzonder verhaal uit China. De zoon van Guo Gangtang werd in 1997 op tweejarige leeftijd gekidnapt, maar na 24 jaar heeft de vader hem eindelijk teruggevonden. De 51-jarige vader legde de afgelopen 24 jaar 500.000 kilometer af op zijn motor tijdens de zoektocht naar zijn zoon.

Jarenlange zoektocht

De inmiddels 26-jarige zoon werd met behulp van de politie gevonden in de provincie Henan, zo meldt de Chinese krant Global Times. Dat is relatief dichtbij de provincie Shandong, waar vader en zoon vandaan komen. De vader besteedde ongeveer de helft zijn leven om zijn vermiste zoon op te speuren. Hij zou daarbij tien motorvoertuigen hebben versleten. Meerdere keren dacht hij zijn zoon gevonden te hebben, maar DNA-onderzoek wees anders uit. Nu is het dan toch eindelijk een match!

God heeft me eerlijk behandeld

Inmiddels zijn vader en zoon weer herenigd. "Hij is oké. God heeft me rechtvaardig behandeld", vertelde Guo de media. Het land leefde ontzettend mee met de man. Guo zette zich namelijk tijdens zijn jarenlange zoektocht ook actief in voor andere vermiste kinderen. De politie heeft twee personen aangehouden die worden verdacht van het ontvoeren van het kind.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verfilming

Het verhaal van Guo diende als inspiratie voor de in 2015 verschenen dramafilm Shi gu (Lost and Love). De beroemde Chinese acteur Andy Lau, die de rol van Guo vertolkte in de film, feliciteerde de man met de vondst en riep de mensen op om zich meer te betrekken bij ontvoeringszaken. Het ontvoeren van kinderen in China is een groot probleem. Jaarlijks zouden vele kinderen worden ontvoerd en verkocht. In 2015 werd dit aantal geschat op zo'n twintigduizend, aldus BBC.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie